uudised header 1130x300

Eesti keeles rus fin eng

Eesti Toidumess - Sööma! toimumise aeg ja koht

Reede ja laupäev, 4.-5. mai 2018, Tallinna Lauluväljak, kell 11-20, sissepääs tasuta

Esitleja

Messi esitleja

Suurtoetaja

Uudised & teated

Selle aasta Eesti toidupiirkond on Peipisimaa

Peipsi sibulapirukas, uhhaa ja suitsulatikas on selle aasta Eesti parimad maitsed

1. mail annab Hiiumaa üle Eesti toidupiirkonna tiitli Peipsimaale. Sellega kuulutame välja Peipsimaa maitsete aasta. Suve jooksul tutvustatakse Peipsimaa eri piirkondade traditsioone, retsepte, põlvest põlve edasi kantud kultuuri, puhta looga ja ürgse väega Ürg-Peipsi toidukultuuri. Hooaja vältel toimuvad erinevate ürituste raames õpitoad Peipsimaa toorainest. Esikohal on kindlasti kala väärtustamine ja väärindamine, erinevate kalaroogade ning -toodete pakkumine. Rohkem infot: www.visitpeipsi.com

 II Peipsi Järvefestival 

"II Peipsi Järvefestival" on 6.-15. juulini mööda Peipsi sadamaid järve põhjaotsast lõunasse kulgev kultuuridessant, mis näitab külalistele Peipsi järve tavapärasest märksa põnevamal moel. Sellaastane kultuuriprogrammi põhirõhk on Peipsi maitsetel, kaasaegsel tsirkusel ja Eesti pärimusmuusikal. Kümnepäevase Lodjatuuri teevad kaasa Open Tsirkus Stage artistid, kes viivad päevadel läbi tsirkusetöötubasid kohalike festivali külastajatega ning õhtuti esitavad koostöös bändiga Jazz Cannibals tsirkuselavastusi. Sadamates viiakse terve päeva kestel läbi Peipsi järve kultuuripärandit ja loodust ning Eesti pärimusmuusikat tutvustavaid õpitubasid, laevasõite järvele ja kontserte. Kohalike kogukondade toel pakutakse külastajale piirkonna maitseelamusi ning tutvustatakse traditsioone ja kombeid. Õhtustel kontsertidel astuvad lodjalaval üles nii kohalikud muusikud kui külalised kaugemalt. Rohkem infot: www.peipsifestival.ee 

Kadi Ploom
MTÜ Peipsimaa Turism juhataja

Peipsimaa hapukurgid.jpg