uudised header 1130x300

Eesti keeles rus eng

Eesti Toidumess - Sööma! ja Eesti Automess - Sõidame! toimumise aeg ja koht

Reede ja laupäev, 3.-4. mai 2019, Tallinna Lauluväljak, kell 11-20, sissepääs tasuta

Esitleja

Messi esitleja

Suurtoetaja

Uudised & teated

Eesti Toidumess – Sööma! tegi seda jälle - toiduajalugu!

4.-5. mail Tallinna Lauluväljakul teist korda toimunud Eesti Toidumess – Sööma! jättis taaskord märgi Eesti toidu ajalukku kui suurim toiduvaldkonna sündmus, mida Eestis igal aastal korraldatakse. 70 000 ruutmeetril Lauluväljaku pinnal tutvustasid oma tooteid ja teenuseid 1500 toiduvaldkonna ettevõtlusega seotud inimest ning toiduhuvilisi messikülastajaid oli kahel päeval hinnanguliselt 75 000. Eesti Toidumess - Sööma! koondas kõik Eesti toiduvaldkonna tegijad - tootjad, tarbijad, müüjad, Horeca sektori, toiduvaldkonnaga seonduvad organisatsioonid ja arvamusliidrid.

Messi patrooni ja tippkoka Angelica Udekülli sõnul on Eesti Toidumess - Sööma! mastaapne toidupidu, mis ühendab kõiki toiduvaldkonna tegijaid ja tarbijaid. „Mess annab suurepärase ülevaate Eesti ja eestlaste tänase päeva toidulauast ja -valikutest ning taaskord saime kinnituse, et Eestis osatakse valmistada tipptasemel toitu ning pakkuda kõrge kvaliteediga teenuseid,“ lisas Udeküll.

Messil said kokku sajad toidusektoris tegutsevad ettevõtted ja tuhanded messikülastajad, Toiduliidu ja Eesti Põlliumajandus-Kaubanduskoja lavadel jagati toidualast infot ja lisaks tutvustasid oma kavasid nii juba tuntud kui uued artistid: Robin Koljak, Marek Sadam koos Tõnu Laikre ja Martin Trudnikoviga, Helin-Mari Arder ja Tiit Born, Hää om, Laura, Birgit, Hellad Velled, Sergei Maasin, Leningradi Armee Puhkpilliorkestri Trio, JJ-Street, Tantsugeen, Tsirkusestuudio Folie ja Noorte DJ kool.

Messi esimesel päeval toimus ka mahekonverents „Tegija kogemus – kuidas olla edukas maheturul“, mis keskendus mahetooraine väärindamisele ning kohaliku mahetoidu valiku- ja turustamisvõimaluste laiendamisele. Konverentsi kokkuvõte ja pildigalerii: www.mahekonverents.ee

Maxima Toidumeistrite laval toimusid Eesti Toidumeistrite Võistlused, mille eesmärgiks on leida rahva seast kõige andekamad ja osavamad toidumeistrid ning pärjata neid lisaks auhindadele ka väljateenitud üleriigilise au ja kuulsusega. Võistluse kohtunikkonna tööd juhatas Priit Toomits Eesti Peakokkade Ühendusest.
Sel aastal võisteldi kolmes võistluskategoorias: Laheotsa Eesti meistrivõistlused kartulikoorimises võitis Maris Kimberg. Maks&Moorits Eesti meistrivõistlused viilutamises võitis Keijo Tarkiainen. M.V.Wool Eesti meistrivõistlused kalafileerimises võitis Edgars Kubetskis. 

Lisaks toimus Maxima Toidumeistrite laval mõlemal messipäeval suur degustatsioon, mille tulemusena selgitati "Maxima Lemmikmuffin 2018" ja "Maxima Lemmik pastaroog 2018".

Santa Maria Eesti meistrivõistlustel maitseainete tundmises said osalejad pimehindamisel 20 maitseaine seast õiged nimetused ära arvata. 170 maitsja seas oli õigesti vastanuid 15, auhinna pälvis Ott Ojanurme. 

MySnack Eesti meistrivõistlused snäkkimises "Snäkimeister 2018".

Eesti Suvekokteil 2018.

Aasta Toidutegu. 

Messi teisel päeval viis Eesti Grilliliit Enn Tobrelutsu juhtimisel läbi võistlushooaja grillikohtunike koolituse, kellel on õigus liidu läbiviidavatel võistlustel võistlustöid hinnata. Grillikohtunikuks võib saada iga Eesti Grilliliidu liige, lisainfo: www.grilliliit.ee. Samuti toimus siimnsamas Eesti Grilli Gala 2018 võistlustoodete hindamine, mille tulemusel selgusid aasta parimad grillitooted. Võitjad avalikustatakse ja auhinnatakse 9. juunil Pärnus Grillfestil Epiima laval toimuval Eesti Grilli Galal. Kokku hindasid 32 kohtunikku 109 toodet kuues erinevas kategoorias.

Eesti Toidumess - Sööma! toimub igal kevadel maikuu esimesel nädalavahetusel ja alates 2019. aastast koostöös Eesti Automessiga - Sõidame! nüüd juba 100 000 m2 suurusel messialal. 

Kohtumiseni 3.-4. mail 2019 Tallinna Lauluväljakul!

www.toidumess.ee 
www.automess.ee

sööma.jpg

Suure pildigalerii vaatamiseks klikka pildil.